PHANTA VISION opgericht in 1990 door filmproducent Petra Goedings en filmeditor JP Luijsterburg, is een inspirerende partner voor audiovisuele projecten in de culturele, zakelijke en educatieve sector.

PHANTA VISUAL ontwikkelt audiovisuele installaties voor musea, congressen, theaters, beurzen en bedrijfspresentaties. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor de verkoop en verhuur van audiovisuele apparatuur. Tot onze klanten behoren onder andere het RIJKSMUSEUM, ARTIS, HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM, BOOKING, PALEIS HET LOO, CAMPINA, TRUE en het OLYMPISCH STADION in Amsterdam. 

PHANTA EDIT monteert speelfilms, documentaires en (drama-)series, zoals de speelfilm PIECE OF MY HEART (release december 2022), de dramaseries DIRTY LINES, HOLLANDS HOOP en GRENSLANDERS en documentaireseries zoals IN EUROPA en de nieuwste serie van Ruben Terlou (CHINESE DROMEN). In 2012 won editor JP Luijsterburg een Gouden Kalf voor Beste Editor voor de montage van DE HEINEKEN ONTVOERING.

PHANTA FILM produceert speelfilms, documentaires, (drama-)series en korte films zoals de speelfilm MI VIDA (2019). Dit najaar wordt gestart met de productie van de speelfilm ROCCO & SJUUL.

PHANTA BASTA! (2015) heeft een grote passie voor het creëren van zowel mainstream als cutting-edge content voor (film-)theater, VOD, TV, internet en events voor jeugd en familie. Dit jaar produceert Phanta Basta! twee jeugdfilms in de telefilmreeks, EERLIJK GESTOLEN en DOJO, die in de kerstvakantie op NPO Zapp te zien zijn. In 2023 staan de opnames voor de jeugdserie SAÏD & ANNA gepland.

PHANTA ANIMATION (sinds 2019) richt zich zowel op animatiefilms als -series. Eind 2022 gaan de twee lange animatiefilms MISS MOXY en DIKKIE DIK EN DE VERDWENEN KNUFFFEL in productie. In 2021 kwam de animatieserie DE AVONTUREN VAN PIM & POM IN HET MUSEUM, in coproductie met Fiep Amsterdam (met steun van de NPO en AVROTROS) uit op televisie. De serie werd genomineerd voor twee Prix de Jeunesse Awards.

De PHANTA FILM GROUP, vormt de paraplu voor een gespecialiseerd collectief van zeven producenten. Naast PHANTA FILM, PHANTA BASTA! en PHANTA ANIMATION behoort daar ook productiebedrijf GOLDMAN FILM (films en series voor brede en/of specifieke doelgroepen) van producent Edwin Goldman toe. In januari 2019 is ook het gerenommeerde productiebedrijf BOSBROS (kinder- en familiefilms/series) toegetreden tot de groep. PHANTA FILM biedt de creatieve, wettelijke en financiële basis voor het collectief.

PHANTA VISION is gevestigd in Amsterdam in een voormalig schoolgebouw aan de Gijsbrecht van Aemstelstraat. Hier werkt ervaren en opkomend talent samen aan diverse producties met liefde en nieuwsgierigheid voor het vak. PHANTA VISION denkt graag met u mee. Voor meer informatie en advies kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

” NIEUWE WERELDEN CREËREN VOOR ONZE KLANTEN EN PUBLIEK, DAT IS WAT WE GRAAG DOEN. “