Allereerste speelfilm voor Nederlands beroemdste kater, Dikkie Dik

Afgelopen week heeft het Nederlands Filmfonds realiseringsgeld toegekend aan de animatiefilm DIKKIE DIK EN DE VERDWENEN KNUFFEL. De lang gekoesterde wens van Nederlands beroemdste kater, Dikkie Dik, gaat daarmee in vervulling: zijn allereerste hoofdrol spelen in een film. Meerdere generaties Nederlanders zijn opgegroeid met de iconische rode kater Dikkie Dik uit de prentenboeken van Jet Boeke, die samen met Uitgeverij Gottmer in 2023 het 45-jarige bestaan van haar creatie zal vieren.

Het scenario is geschreven door Burny Bos, die als producent en scenarist de Nederlandse kinderfilm en series (MINOES, KNOFJE, PAARD VAN SINTERKLAAS, ABELTJE) in Europa op de kaart heeft weten te zetten. Joost van den Bosch & Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons (GEORGE & PAUL) zullen de regie van de animatiefilm op zich nemen.

DIKKIE DIK EN DE VERDWENEN KNUFFEL wordt een actieve doe-en-zing-je-mee film voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten, maar Dikkie Dik mag meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel. De liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom. Naar verwachting zal de film midden 2024 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

Synopsis
Dikkie Dik ontdekt tot zijn schrik dat zijn liefste knuffel Beer is verdwenen. Hij zoekt Beer overal, maar tot zijn verdriet is Beer onvindbaar. Als zijn vriendin Poes Muis hem komt helpen wordt het zoeken toch wel leuk. Samen beginnen ze aan een speurtocht die hen steeds verder weg van huis brengt, zo ver als de boerderij, het bos en het strand waar ze allerlei dieren ontmoeten. Het wordt een ontdekkingsreis met een happy end en vele nieuwe vrienden.