Familiefilm Engel in première

Zondag 2 augustus ging Engel, onder het toeziend oog van de cast en crew, feestelijk in première bij VUE Hilversum. Vanaf woensdag 5 augustus draait de familiefilm ook in de rest van het land in de bioscoop. Engel is de verfilming van het kinderboek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Liz Vergeer, Barry Atsma, Isa Hoes en Kees Hulst.

Engel gaat over een onzeker meisje dat maar moeilijk nee kan zeggen en graag thuis is. Ze heeft wel een speciale gave: ze kan wensen in vervulling laten gaan, maar alleen die van goede mensen. Al snel liggen er foute lui op de loer die misbruik van haar gave willen maken. Met alle nare gevolgen van dien.

Lovende recensies stroomden binnen van onder meer KidsWeek, De Volkskrant en Het Parool. De film is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven, de rechten van Engel zijn inmiddels al verkocht aan Duitsland en Italië. Tevens dingt Engel mee in de strijd om een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival dat van 25 september tot 3 oktober plaatsvindt in Utrecht. De nominaties worden maandag 2 september bekend gemaakt.