In 2019 is onder de paraplu van de PHANTA FILM GROUP het productiebedrijf PHANTA ANIMATION opgericht.

De PHANTA FILM GROEP vormt de paraplu voor een gespecialiseerd collectief van zeven producenten. Naast PHANTA ANIMATION behoren daar ook toe: PHANTA BASTA! (jeugd- en familiefilms, dramaseries en live-uitzendingen), GOLDMAN FILM (films en series voor brede en/of specifieke doelgroepen) en PHANTA FILM zelf zich richt op internationale arthouse/cross-over films en dramaseries, en daarnaast de creatieve, wettelijke en financiële basis voor het collectief biedt. Vanaf januari 2019 is het gerenommeerde productiebedrijf BOSBROS toegetreden tot de groep.

Aan het roer van PHANTA ANIMATION staat de zeer ervaren animatieproducent Jolande Junte, die eerder succesvol animatieseries als Knofje (bij BosBros) en Pim & Pom (bij Motek Entertainment) produceerde. Phanta Animation richt zich zowel op animatiefilms als -series.

PHANTA ANIMATION heeft alles in huis: inhoudelijke, technische, financiële en juridische kennis en ervaring, toegang tot een uitgebreid (inter-)nationaal netwerk, bewezen succes en een intuïtieve connectie met de doelgroep(en). Momenteel ontwikkelt PHANTA ANIMATION de familiefilm MISS MOXY (met steun van het Nederlands Filmfonds). In 2021 kwam de animatieserie DE AVONTUREN VAN PIM & POM IN HET MUSEUM, in coproductie met Fiep Amsterdam (met steun van de NPO en AVROTROS) uit op televisie. De serie werd genomineerd voor twee Prix de Jeunesse Awards. Eind 2022 gaan de twee lange animatiefilms MISS MOXY en DIKKIE DIK EN DE VERDWENEN KNUFFFEL in productie.

Producties

Nieuws

Team