PHANTA FILM, opgericht in 1990 en gevestigd in Amsterdam, is een internationaal opererende filmmaatschappij. Eigenaren zijn producent Petra Goedings en editor JP Luijsterburg. Phanta Film produceert speelfilms, (drama-)series en korte films. Producenten Petra Goedings en Maaike Benschop werken graag aan films en dramaseries die reizen door de menselijke geest, met verhalen die onze ogen openen voor nieuwe werelden en ervaringen.

Onze focus ligt bij de productie van internationale speelfilms, bij voorkeur met een sterke cinematografische handtekening. Phanta Film werkt met opkomend en ervaren talent, vaak in combinatie. Creativiteit speelt niet alleen bij de ontwikkeling en productie van een film een grote rol, maar ook in de financiering van een project. Phanta Film is altijd op zoek naar nieuwe manieren om een film tot stand te brengen en schuwt het experiment niet.

Het bedrijf heeft een internationaal netwerk opgebouwd en coproduceerde tot op heden met België, Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Turkije, Hongarije, Bulgarije en de VS.

PHANTA FILM is de paraplu voor een gespecialiseerd collectief van zeven producenten: PHANTA GROUP. PHANTA BASTA! richt zich op jeugd- en familiefilms, dramaseries en live-uitzendingen; het recent opgerichte PHANTA ANIMATION produceert animatieseries en -films; GOLDMAN FILM heeft diverse films en series voor brede en/of specifieke doelgroepen in zijn line-up, terwijl PHANTA FILM zelf zich richt op internationale arthouse- en cross-overfilms en dramaseries en de creatieve, wettelijke en financiële basis voor het collectief biedt. Vanaf januari 2019 is het gerenommeerde productiebedrijf BOSBROS toegetreden tot de groep. Met de dramaserie PAPADAG 2 (zomer 2019 uitgezonden op NPO3) is de samenwerking officieel van start gegaan.

In 2022 gaan er vier coproducties uit in de bioscoop, de twee Duitse kinderfilms RASPERRIES WITH MUSTARD en LUCY GOES GANGSTA, de Vlaamse thriller RITUEEL, en de Goldman Film & Phanta Film coproductie FOODIES. In september van dit jaar starten de opnames van de speelfilm ROCCO & SJUUL, naar een scenario van Tamara Bos en Esther Scheldwacht, onder regie van Anna van der Heide. 

 

” 2 UUR IN JE BIOSCOOPSTOEL DOOR DE WERELD EN DE MENSELIJKE GEEST REIZEN, WAT IS ER MOOIER DAN DAT? ” 

– PETRA GOEDINGS, PRODUCENT –

Producties

Nieuws

Team