OVERWEEGT U CO-PRODUCTIE MET NEDERLAND?

We bieden een contante korting van 30% op de (post) productiekosten die in Nederland worden uitgegeven op basis van de Netherlands Film Production Incentive. Nederland biedt een uitstekende infrastructuur, professionele postfaciliteiten, zeer ervaren Engelssprekende crews, scherpe prijzen en een grote variatie aan filmlocaties.
Naast de cash-korting is er ook de mogelijkheid om selectieve financiering aan te vragen bij het Nederlands Filmfonds.
We kunnen ook met postproductiefaciliteiten van dienst zijn via ons zeer ervaren redactiebedrijf Phanta Edit.

KOMT UW PROJECT IN AANMERKING?

Het budget voor speelfilm moet minimaal 1.000.000 euro bedragen. Er wordt alleen subsidie toegekend als er in Nederland minimaal 100.000 euro subsidiabele productie-uitgaven zijn.
Een distributiegarantie voor bioscoop-release in Nederland is vereist. Voor minderheidscoproducties kan een dispensatieverzoek voor theatrale release in Nederland worden ingediend als een theatrale release in een ander land is gegarandeerd.
Een gedetailleerd plan met betrekking tot de niet-theatrale release in Nederland dient onderdeel te zijn van het verzoek.
Het Award-systeem werkt met een puntensysteem. Op dit moment zijn er minimaal 75 punten nodig (inclusief punten voor minimaal 2 afdelingshoofden).
Er wordt een voorschot betaald tot 30% van de financiële bijdrage na het sluiten van de Productieovereenkomst tussen de aanvrager en het Filmfonds.

WIJ KOMEN IN AANMERKING

We zijn een gevestigd bedrijf dat aan alle criteria voldoet om in aanmerking te komen voor het programma met zeer ervaren producenten en meer dan 300 (co-) productiekredieten, waaronder tot nu toe 6 cash-rebate coproducties.

CONTACT

Voor meer informatie over de Nederlandse cash korting en (post) productiediensten kunt u contact opnemen met Hoofd Productie Marijn de Vries via e-mail marijn@phantavision.com of bel +31 (0) 20 6260255

 

‘ 2 UUR IN JE BIOSCOOPSTOEL DOOR DE WERELD EN DE MENSELIJKE GEEST REIZEN, WAT IS ER MOOIER DAN DAT?’ – PETRA GOEDINGS, PRODUCENT