Phanta Visual gestart met audiovisuele inrichting Jakoba Mulderhuis HvA

Phanta Visual is gestart met de audiovisuele inrichting van het Jakoba Mulderhuis. Dit gebouw gaat vanaf het nieuwe schooljaar (sept 2022) ruimte bieden aan diverse faculteiten en opleidingen binnen de Hogeschool van Amsterdam, waaronder de faculteit Techniek.

Phanta Visual gaat zo’n 130 onderwijsruimtes inrichten in het Jacoba Mulderhuis. Variërend van kleine overlegruimtes, theorieruimtes en studio’s tot een grote collegezaal. Alle ruimtes worden voorzien van de laatste technologie op het gebied van touchscreens in de maten 55, 65 en 75 inch. Daarnaast worden er nog ruim 30 narrowcasting informatieschermen geplaatst door het hele gebouw.

Het Jakoba Mulderhuis bevindt zich naast het Theo Thijssenhuis op het Rhijnspoorplein-West. Het gebouw vormt de laatste aanvulling op de Amstelcampus. Het ontwerp van het gebouw bestaat uit een hoogbouw en een laagbouw deel en wordt door middel van een atrium verbonden aan het Theo Thijssenhuis. In het atrium worden de etages van de laagbouw van boven naar beneden gelaagd en staan in open verbinding met elkaar.

Het gebouw is zo ontworpen dat het klaar is voor het onderwijs van de toekomst en flexibel in te delen, afhankelijk van de wensen van het onderwijs en de studentenaantallen. Zie hier een impressie van het Jakoba Mulderhuis.

Phanta Visual werkt al ruim 20 jaar voor de Hogeschool van Amsterdam.