Co-producent – Rock Bottom

Phanta Animation coproducent van Rock Bottom

Phanta Animation is aan boord gestapt van de geanimeerde muziekfilm ‘Rock Bottom’, geïnspireerd door het leven, de liefde en de muziek van Robert Wyatt van ex-Soft Machine. Een van de meest bijzondere en ambitieuze animatieprojecten van Spanje.

Gemaakt door de veelgeprezen Spaanse animatieregisseur Maria Trenor, winnaar van een Berlinale Teddy Award voor de korte film uit 2004 “With What Shall I Wash It?” Hoofdproducent van “Rock Bottom” is het in Barcelona gevestigde productiebedrijf Alba Sotorra. Syldavia Cinema van Emilio Oliete heeft de bioscoopdistributierechten voor Spanje verworven.

“Rock Bottom” werd deze dinsdag geselecteerd als één van de 57 projecten die zullen worden gepitcht op 24 maart 2022 tijdens Cartoon Movie, Europa’s meest toonaangevende coproductieforum voor animatiefilms.

Gemaakt, geschreven en geregisseerd door Trenor, de 2D-animatiefilm met rotoscoping draait om het liefdesverhaal van Bob en Alif, twee artiesten gevangen in de creatieve wervelwind van de vroege jaren ’70. Het is geïnspireerd op het vroege en buitengewone leven van ex-Soft Machine-zanger en drummer Robert Wyatt, wiens veelgeprezen art-rockalbum uit 1973 de titel van de film van Trenor geeft, en tekstschrijver en illustrator Alfreda Benge.