Speelfilm Ritueel in première

Vrijdag 2 september 2022 ging de psychologische thriller RITUEEL in aanwezigheid van cast en crew in première bij Kinepolis Antwerpen. Vanaf 7 september is de film in de bioscoop te zien in België.

Tijdens Film by the Sea kan ook het Nederlandse publiek de film bekijken. Ritueel zal vertoond worden op 12, 14, 15, 17 en 18 september in CineCity Vlissingen. Bij de vertoning op maandag 12 september zijn regisseur Hans Herbots, producent Peter Bouckaert en een deel van de cast, waaronder acteur Geert van Rampelberg aanwezig voor een Q&A.

Kiki is een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De hand blijkt levend afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak. Ze wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen…

Ritueel is gebaseerd op de gelijknamige roman van Mo Hayder. De film is het vervolg op het eveneens door Herbots geregisseerde De behandeling (The Treatment) uit 2014, waarin de door Geert Van Rampelberg gespeelde rechercheur Nick Cafmeyer eerder zijn opwachting maakte. Beide scenario’s werden geschreven door Carl Joos, bekend van o.a. De zaak Alzheimer en The Broken Circle Breakdown. Een productie van Eyeworks Film & TV BVBA in coproductie met Phanta Film en Atlas International Film (DE).

Kaarten voor de vertoningen tijdens Film by the Sea zijn verkrijgbaar via filmbythesea.nl.