ND/NF selectie: Violet

VIOLET, het speelfilmdebuut van Bas Devos, is opgenomen in de selectie van New Directors/New Films, een internationaal festival voor beloftevolle filmmakers dat van 18 tot 29 maart plaatsvindt in New York.

VIOLET gaat over een groep jonge BMX-rijders die wordt geconfronteerd met de onverwachte en gewelddadige dood van een van hun vrienden. De hoofdrollen worden vertolkt door nieuwkomer César De Sutter, Raf Walschaerts, Mira Helmer en Koen De Sutter.

Het speelfilmdebuut van Devos ging een jaar geleden in wereldpremière in het Generation 14plus programma van de Berlinale en kaapte er toen de Grand Prix voor Beste Speelfilm weg. Daarna volgden selecties voor onder andere CPH PIX, Karlovy Vary, Turijn en Les Arcs, terwijl de film ook in de prijzen viel op onder meer het Festival du Nouveau Cinéma in Montréal en het AFI Fest in Los Angeles.

In 2007 was de laatste keer dat er nog een Vlaamse film was geselecteerd voor New Directors/New Films. Toen was die eer weggelegd voor VIDANGE PERDUE van Geoffrey Enthoven.