De Behandeling

De psychologische thriller van Hans Herbots, met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol, wordt later dit jaar ook vertoond in de Amerikaanse bioscopen.

‘De behandeling’ kende deze maand zijn Noord-Amerikaanse première op het Internationaal Filmfestival van Palm Springs waar hij goed onthaald werd. Voor de tweede geplande screening werd meteen een extra zaal ingezet.

Regisseur Hans Herbots, die ook aanwezig was in Palm Springs, kreeg ook goeie punten van het publiek. De positieve reacties hadden directe gevolgen voor de film: de Amerikaanse rechten van ‘De behandeling’ vonden een koper, waardoor de prent er later dit jaar wordt uitgebracht door de in genrefilms gespecialiseerde distributeur Artsploitation Films.

Herbots’ thriller werd eerder al verkocht aan Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Latijns-Amerika. Onlangs werd er een deal gesloten met HBO voor Oost-Europa.

‘De behandeling’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder. Carl Joos adapteerde dat verhaal naar een scenario waarin politie-inspecteur Nick Cafmeyer centraal staat. Sinds zijn negende worstelt hij met de onopgeloste verdwijning van zijn jongere broertje en wanneer een onrustwekkende verdwijningszaak gemeld wordt, neemt Nick de leiding in een adembenemende klopjacht. De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg, Ina Geerts en Johan Van Assche.

http://www.debehandeling.be/