Opnames Poison afgerond

De opnames van Désirée Nosbusch’s speelfilm regiedebuut POISON, met in de hoofdrol Tim Roth (Bergman Island,  The Hateful Eight, Sundown, Rob Roy – waarvoor Tim genomineerd werd voor een Oscar – en de aankomende Marvel serie She-Hulk) en Trine Dyrholm (Queen of Hearts, The Commune, Love is All You Need) zijn afgerond. Het drama is een bewerking van het internationaal geprezen toneelstuk van Lot Vekemans, dat in meer dan 15 talen werd vertaald. De opnames vonden plaats tussen 31 januari en 4 maart 2022 in Luxemburg en Nederland. De film is geproduceerd met de steun van het Luxemburgs Filmfonds en het Nederlands Filmfonds.

In een schaars ingerichte wachtkamer, die veel weg heeft van een bijzonder sobere kapel, zit een man van middelbare leeftijd samen met zijn ex-vrouw. Het lichaam van hun zoon Jacob moet worden opgegraven, omdat er gif in de grond is gesijpeld waar hij begraven ligt. Is het voor hun ooit mogelijk om verder te gaan? 

Désirée Nosbusch is al meer dan dertig jaar een internationaal geprezen actrice en televisiepresentatrice. Zij begon haar carrière op twaalfjarige leeftijd als presentatrice van een jeugdprogramma voor Radio Luxembourg en werd op haar veertiende de jongste televisiepresentatrice in Europa. In 1984 presenteerde ze het Eurovisiesongfestival in Luxemburg en werd in één klap een pan-Europese televisiester. De show telde wereldwijd meer dan 500 miljoen kijkers. Ze kreeg de prijs voor beste bijrol van de Duitse Televisie Academie voor haar laatste werk in de internationale successerie Bad Banks, die in première ging op de Berlinale 2018 en in New York bekroond werd met de publieksprijs. Ze speelde onlangs in de sci-fi serie Spides en de successeries Sisi en Glauben-The Allegation. Laatst genoemde ontving tijdens Cannes Series 2021 de award for beste serie.  

Désirée heeft een Master in regie en filmproductie van UCLA in Los Angeles. Haar korte film Ice Cream Sundae (met Tippi Hedren in de hoofdrol), ontving de “Gold Award” voor “Best Short Direction” op het World Festival Houston en de “Gold Award” voor “Best Short Drama” op het Fargo Film Festival. Haar debuut speelfilm-documentaire Succès Fox, ging in première op het Luxembourg City Film Festival (Discovery Zone) en de Max Ophüls Preis in Saarbrücken, 2014. Ze regisseerde meerdere afleveringen van de succesvolle RTL-sitcoms Weemseesdet en het in 2018 verschenen Room for Rent. POISON is haar speelfilm regiedebuut.

Désirée Nosbusch: “POISON is een meditatie over de complexe omstandigheden die ons leven bepalen en sturen: verlies, verdriet, verslaving, eenzaamheid, liefde, schuld, toeval, wraak, verbintenis, geloof, hoop en verlossing. Ik ben gefascineerd door meerdimensionale en tegenstrijdige personages, waarin ik mezelf kan herkennen en ik denk dat de meeste mensen dat kunnen. Ik wil laten zien hoe de personages zich door de ingewikkelde omstandigheden van overleven bewegen wanneer hun leven plotseling tot stilstand is gekomen door ongelooflijk verlies en pijn.”

De Director of Photography is Judith Kaufmann (Corsage, The Divine Order, When We  Leave) en het stuk werd voor het witte doek bewerkt door Lot Vekemans.

Geproduceerd door Alexandra Hoesdorff voor het Luxemburgse Deal Productions (Souvenir, Lemon and Poppy Seed Cake) en creatief producent Katharina Haase (Bad Banks), in coproductie met Phanta Film (Mi Vida), Petra Goedings en The Studio Hamburg UK (The Cleaner), Vivien Muller-Rommel en Michael Lehmann voor een budget van 3,9 miljoen euro. Oplevering wordt verwacht in het laatste kwartaal van 2022 met Paradiso Filmed Entertainment aan boord om de film in de Benelux uit te brengen.