Pim & Pom in het museum finalist Prix Jeunesse

“De avonturen van Pim & Pom in het museum” is finalist voor twee Prix Jeunesse prijzen. De animatieserie maakt op het festival voor de beste kinder- en jeugdtelevisie kans op de prijs in de categorie fictie t/m 6 jaar en de Speciale Theme Prize. De genomineerde aflevering is De Grote Stad, over het schilderij Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan.

De Prix Jeunesse International wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste kinder- en jeugdprogramma’s. Het thema dit jaar is “Listen to Kids TV: The Power of Sound”. Hoe belangrijk is de rol van geluid en muziek in kindertelevisie? De Special Theme Prize wordt toegekend aan het tv-programma dat door zijn specifieke gebruik van muziek en geluid het grote potentieel van deze elementen ten voordele van het kind presenteert. De moderators van Prix Jeunesse selecteren de winnaar van de themaprijs uit alle finalisten in alle categorieën. “De avonturen van Pim & Pom in het museum” behoort tot de drie genomineerden voor deze prijs. De animatieserie is ook finalist in de categorie Up to 6 Years Fiction.

In totaal werden er 400 programma’s uit 58 landen in zes categorieën ingezonden. Slechts een vijfde van alle ingezonden programma’s kan vertoond worden als finalist in competitie. De winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt op de slotavond van het televisiefestival dat van 10 t/m 15 juni plaatsvindt in München. De award ceremonie kan digitaal worden bijgewoond.

De avonturen van Pim & Pom in het museum is een productie van Phanta Animation, Pim & Pom BV en AVROTROS. Als je de serie nog niet hebt gezien of als je alle afleveringen nog eens wilt terugkijken, dan kun je dat (gratis) doen via NPO Start.