Tussen 10 en 12

TUSSEN 10 EN 12 GESELECTEERD VOOR LIMELIGHT 2015

Zo’n zeven weken voor de aftrap van het festival licht IFFR een tipje van de sluier op door de eerste lijst van filmtitels te onthullen. Het festival brengt de komende editie onder meer een aantal grote arthouse releases van volgend jaar alvast naar Rotterdam. Op het programma staat werk van gerenommeerde filmmakers als Abderrahmane Sissako (Timbuktu), Ruben Östlund (Turist) en Christian Petzold (Phoenix). Ook talent van eigen bodem komt aan bod, zoals Peter Hoogendoorn (Tussen 10 en 12). De 44ste editie van IFFR vindt plaats van woensdag 21 januari tot en met zondag 1 februari 2015.

De titels worden samengebracht in het nieuwe programmaonderdeel Limelight, dat bestaat uit nieuw werk van aansprekende namen uit de hedendaagse cinema. Alle films in Limelight worden na hun première op IFFR 2015 in de Nederlandse filmtheaters vertoond. Met Limelight wil IFFR nog nauwer samenwerken met de Nederlandse distributeurs en zo de uitbreng van artistieke kwaliteitsfilms verder ondersteunen.

In Limelight zullen films van aansprekende namen, prijswinnaars van de grote filmfestivals, en andere in het oog springende films die na IFFR in de Nederlandse filmtheaters te zien zijn. Met speciale introducties bij de vertoningen en premières met internationaal bekende gasten.