VERNIEUWD MONDRIAANHUIS

Museale beleving Mondriaanhuis Amersfoort

  • :

Phanta Visual heeft de installaties voor een multimediaal concept van Tinker Imagineers technisch uitgewerkt en geïnstalleerd.

De museale belevenis start met een video-installatie van Piet Mondriaans oeuvre. Een muzikaal beeldverhaal dat de bezoekers meeneemt, via zijn vroege landschappen en de kleurrijke zeegezichten, naar zijn karakteristieke abstracte wereld.

Steeds begeleid door de muziek van zijn tijd en zijn smaak, van Ravel tot jazz, van Stravinsky tot boogiewoogie. In de zaal New York is vervolgens een transparante witte kubus opgesteld waar de bezoekers omheen plaatsnemen. Via projecties op, in en buiten de kubus, met o.a. historische fragmenten en soundbites van New York in de jaren ’40, krijgt de bezoeker als het ware een kijkje in het hoofd van de kunstenaar, die in New York zijn meesterwerk de Victory Boogie Woogie creëerde.

Voor een uitgebreid artikel over deze expositie in het AV magazine InAVate zie het artikel ‘Painting with projectors: Going inside the mind of Mondrian’.